Welcome to the Rise of Agon Community

Create an account today to engage in discussions and community events on the Rise of Agon forums.

Possible alt tab full screen fix

Discussion in 'New Player Tips & Tricks' started by Kantor, May 2, 2020.

  1. Kantor

    Kantor Black Knight
    Prosperous Contributor Legend

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    1,555
    Some people have an issue with not being able to alt-tab in full screen. Disable full-screen optimization and apply.
    [​IMG]
     
    Collapse Signature Expand Signature
    Fengor and Neilk like this.
  2. Hytek

    Hytek New Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Is there an advantage to running fullscreen like that and alt+tabbing back and forth between windows?

    I run with a borderless window that is fullscreen and at the max resolution(minus 1 pixel)/refresh rate my main monitor can handle, which means I don't have to alt+tab but just have my 2nd monitor handy whenever I need to move the mouse over to operate other windows than the Darkfall one. Is this a problem for others or am I missing something?

    I used https://forums.riseofagon.com/threads/darkfall-refresh-rate-lower-in-1920-x-1080.3883/#post-68051 as reference.
     
  3. Kantor

    Kantor Black Knight
    Prosperous Contributor Legend

    Joined:
    Aug 5, 2016
    Messages:
    1,263
    Likes Received:
    1,555
    Pvping in 144hz and full screen is a must. Less screen tearing. If you actively pvp you can pick up on the difference right away.


    Atm some people have issue where they can’t alt tab in full screen so they play in borderless. This seems to be a fix for people with single monitors.
     
    Collapse Signature Expand Signature
  4. zander

    zander Chosen of Khamset
    Legend

    Joined:
    Oct 25, 2015
    Messages:
    743
    Likes Received:
    890
    Does running in borderless fix screen tearing issues as well? Or is it still optimal to play full-screen?
     
    Collapse Signature Expand Signature
  5. Blaze

    Blaze Black Knight

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    1,663
    Think It has to to do with something from having two monitors that don't have the same refresh rates or having a not so good pc. Regardless tho I have a 144 and 60 monitor so when I'm running in border less I get a lot more tearing and throws off my aim pretty hard. Only time I get good game play is if I load the game as full screen and not touch it, might have something to do with how old my pc is, but test it out for yourself is all I can say
     
    Collapse Signature Expand Signature
  6. Volfen

    Volfen Chosen of Khamset
    Staff Member Developer Loyal Lifetime Legend

    Joined:
    May 6, 2016
    Messages:
    720
    Likes Received:
    768
    It definitely feels like my main monitor isn't at 144Hz when I have something (Pretty much anything) open on my second screen (Which is complete garbage), despite my FPS still being high.
     
    Blaze likes this.
  7. Blaze

    Blaze Black Knight

    Joined:
    Apr 29, 2017
    Messages:
    1,335
    Likes Received:
    1,663
    running game into fullscreen op and keeping it that way only shit thing is when u alt tab its black xD
     
    Collapse Signature Expand Signature
  8. Hytek

    Hytek New Member

    Joined:
    Aug 4, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    I forgot to mention I also use this AHK script:

    /* YABT - Yet Another Borderless-Window Toggle
    * by Barrow (March 30, 2012)
    * rewritten by kon (May 16, 2014)
    * http://www.autohotkey.com/board/top...r-borderless-window-toggle/page-2#entry650488
    * updated by Hastarin (Dec 5, 2014)
    * tested with AutoHotkey v1.1.16.05
    */
    #IfWinActive, Rise of Agon
    #w::Toggle_Window(WinExist("A")) ; Win+W to maximize the active window
    !^w::Toggle_Window() ; Ctrl+Alt+W to maximize the window under the mouse

    Toggle_Window(Window:="") {
    static A := Init()
    if (!Window)
    MouseGetPos,,, Window
    WinGet, S, Style, % (i := "_" Window) ? "ahk_id " Window : ; Get window style
    if (S & +0xC00000) { ; If not borderless
    WinGet, IsMaxed, MinMax, % "ahk_id " Window
    if (A[i, "Maxed"] := IsMaxed = 1 ? true : false)
    WinRestore, % "ahk_id " Window
    WinGetPos, X, Y, W, H, % "ahk_id " Window ; Store window size/location
    for k, v in ["X", "Y", "W", "H"]
    A[i, v] := %v%
    Loop, % A.MCount { ; Determine which monitor to use
    if (X >= A.Monitor[A_Index].Left
    && X < A.Monitor[A_Index].Right
    && Y >= A.Monitor[A_Index].Top
    && Y < A.Monitor[A_Index].Bottom) {
    WinSet, Style, -0xC00000, % "ahk_id " Window ; Remove borders
    WinSet, Style, -0x40000, % "ahk_id " Window ; Including the resize border
    ; The following lines are the x,y,w,h of the maximized window
    ; ie. to offset the window 10 pixels up: A.Monitor[A_Index].Top - 10
    WinMove, % "ahk_id " Window,
    , A.Monitor[A_Index].Left ; X position
    , A.Monitor[A_Index].Top ; Y position
    , A.Monitor[A_Index].Right - A.Monitor[A_Index].Left ; Width
    , A.Monitor[A_Index].Bottom - A.Monitor[A_Index].Top ; Height
    break
    }
    }
    }
    else if (S & -0xC00000) { ; If borderless
    WinSet, Style, +0x40000, % "ahk_id " Window ; Reapply borders
    WinSet, Style, +0xC00000, % "ahk_id " Window
    WinMove, % "ahk_id " Window,, A.X, A.Y, A.W, A.H ; Return to original position
    if (A.Maxed)
    WinMaximize, % "ahk_id " Window
    A.Remove(i)
    }
    }

    Init() {
    A := {}
    SysGet, n, MonitorCount
    Loop, % A.MCount := n {
    SysGet, Mon, Monitor, % i := A_Index
    for k, v in ["Left", "Right", "Top", "Bottom"]
    A["Monitor", i, v] := Mon%v%
    }
    return A
    }

    So what it does is it adds/removes borders and maximizes the window accordingly. When I load into the game I'm maybe running like 70-80fps. I toggle the script twice so I get borders, then remove them and my fps jumps to like 180 depending on where I am in the world. I haven't noticed any tearing but maybe that's just because I'm new.
     
    #8 Hytek, May 4, 2020
    Last edited: May 8, 2020